top of page

Održan defile "Mladi na putu života"

U okviru programskih aktivnosti manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022“ u Sarajevu je organiziran tradicionalni defile “Mladi na putu života“. Defile sa skoro 250 učesnika se kretao ulicama bosanskohercegovačke prijestolnice.

Prvo je održano okupljanje stipendista Fonda IKRE u Domu mladih Skenderija koji su se potom zaputili prema Alipašinoj džamiji na Skenderiji gdje je na mezarju položeno cvijeće

Kod Spomenika ubijene djece opkoljenog grada Sarajeva održan je prigodan program i položeno je cvijeće. Tokom defilea položeno je cvijeće kod Vječne vatre, centralnog nišana na Kovačima te kod turbeta Alije Izetbegovića i Zida sjećanja koji je dio Memorijalnog centra Kovači i na kojem su uklesana imena preko 6.000 šehida i poginulih boraca.


Polaganju cvijeća na Kovačima prisustvovali su brojni zvaničnici, uključujući predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omera Osmanovića koji je ove godine predsjednik organizacionog odbora manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022“.

Zvanice su prilikom posjete Kovačima podsjetile na veliku hrabrost i časnu borbu Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

bottom of page